söndag 11 september 2011

Mår alla vekligen så dåligt?

Kommer i mitt yrke i kontakt med människor som söker vård. Har länge undrat en sak. Kan så här många människor må så dåligt eller är det bara så att allt för många sitter hemma och grubblar för mycket över sig själva och sina liv istället för att ta tag i det?
Det finns såklar många människor med riktiga psykiatriska problem som behöver hjälp MEN det finns massor av människor som jag bara skulle kalla arbetsskygga.
Om man istället väljer att omge sig med bra människor, sova ordentligt på natten, gå upp och gå till jobbet/skolan varje dag, acceptera att vardagen inte blir mer spännande och innehållsrik än vad man gör den så blir livet mycket enklare. Tro mig.
Grubbla inte så mycket - livet passerar fortare än du tror.

1 kommentar:

  1. I Sverige har alla råd att bli lite galna och få lite psykproblem. Så kan man sitta hemma och ha sin lilla panikångest och då och då gå på symöten med andra liksinnade och där få gemensamma ångestattacker som slutar med att man broderat fast sig i nackskinnet på varandra. Sen när frikortet gått ut och soc inte längre ställer upp och när Försäkringskassan säger stopp, då kanske man kan ta ett jobb helt plötsligt.

    SvaraRadera